Espressor manual Barista Sense Breville
Espressor manual Barista Sense Breville
• Tehnologie TempSense
• 4 setări și mod manual pentru spumarea laptelui
• Robinet de apă dedicat
• 3 setări cafea
Aspect general
Perfecționează fiecare ceașcă de cafea cu noul espressor Barista Sense – proiectat în Marea Britanie de către experți barista, pentru cei care știu că detaliile fac diferența. Funcții inteligente, experiență de barista, gust desăvârșit.
Piesa de rezistență a espressorului Breville este tehnologia TempSense, care controlează cu precizie spumarea laptelui, oprind automat procesul atunci când temperatura setată este atinsă. Cu 4 presetări dedicate diferitelor tipuri de lapte și 2 opțiuni manuale – Low și High – ai control complet asupra texturii, pentru un rezultat fin și echilibrat.
Indiferent de nivelul tău de experiență, Barista Sense te ajută să creezi microspumă fină pentru latte, flat white și cappuccino, atât cu lapte de origine animală, cât și vegetal.
Spumezi laptele fără efort - poți lăsa recipientul de lapte pe tava de colectare în timp ce spuma de lapte se prepară.
O altă inovație a acestui espressor manual este este robinetul dedicat pentru apă fierbinte, ideal pentru prepararea rapidă a unui americano echilibrat sau a unei infuzii de ceai, fără a întrerupe fluxul din timpul extracției.
Portafiltrul profesional de 58 mm asigură extracția completă a aromei.
Pentru prepararea cafelei ai la dispoziție 3 setări care îți oferă libertate completă: One Shot, Double Shot și Manual.
Râșnița conică integrată cu 30 de trepte de granulație macină automat cantitatea corectă pentru una sau două doze. Apoi, tehnologia antistatică reduce reziduurile, care raman în interiorul tăvii de colectare, nu pe blatul din bucătărie.
Aparatul de cafea se curăță dintr-o simplă apăsare de buton, mulțumită programului automat de igienizare.
Ridică nivelul preparării cafelei în fiecare zi cu espressorul Barista Sense!
Descoperă gama completă de espressoare Breville!

Adrian Cărădeanu recomandă espressorul Barista Sense
Barista Sense face ca fiecare espresso să fie exact așa cum îți dorești – simplu, preparat rapid și cu gust intens.
Cu dozare automată, control al temperaturii și spumare personalizabilă, obțin de fiecare dată un espresso echilibrat, cu microspuma perfectă, indiferent ce tip de lapte folosesc.
Controlul espressorului Barista Sense este intuitiv și îți oferă toate opțiunile de care ai nevoie pentru un espresso aromat.
1 - Program de autocurățare
2 - Pornire/oprire
3 - Funcții manual, SingleShot, DoubleShot
4 - Funcție setare a temperaturii pentru spumarea laptelui
5 - Funcție apă fierbinte/abur

Tehnologie TempSense
Setezi temperatura în funcție de tipul de lapte pe care îl preferi, iar spumarea se oprește automat când atinge temperatura dorită.

Microspumă fără efort
În timpul spumării laptelui poți lăsa recipientul din oțel inoxidabil pe tava de colectare, iar procesul decurge fără efort.

Robinet de apă fierbinte
Cu ajutorul robinetului de apă fierbinte independent, poți pregăti o cafea americano sau un ceai rapid, fără să fie nevoie de portafiltru.

3 opțiuni pentru prepararea cafelei
Funcțiile OneShot și DoubleShot sunt completate de funcția manuală, cu ajutorul căreia personalizezi fiecare espresso oprind extracția cafelei oricând.

Tehnologie antistatică
Tehnologia dezvoltată de Breville face ca resturile de cafea măcinată să rămână în tava de colectare, pentru un proces mai ușor de curățare.

Portafiltru de 58 mm
Diametrul portafiltrului a fost conceput ca să asigure distribuția omogenă a cafelei și o utilizare ușoară.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | |
---|---|---|---|---|
Caracteristici | Espressor manual Barista Slimline Breville | Espressor manual Barista Classic Breville | Espressor manual Barista Sense Breville | Espressor Barista Signature cu tehnologie Dual Thermoblock Breville |
Accesorii | Portafiltru, un filtru cu perete dublu SingleShot, un filtru cu perete dublu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detasabil din inox, accesorii de curățare | Portafiltru, un filtru cu perete simplu SingleShot, un filtru cu perete simplu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detasabil din inox, accesorii de curățare | Portafiltru, un filtru cu perete simplu SingleShot, un filtru cu perete simplu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detasabil din inox, accesorii de curățare | Portafiltru de 58mm, tamper, accesoriu de curăţare, recipient de lapte din inox, filtru cu perete simplu SingleShot, filtru cu perete simplu DoubleShot |
Funcții | Tehnologie thermoblock, sistem auto shot control, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei | Tehnologie Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație și capacitate de 230g, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei | Tehnologie TempSense, tehnologie Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei, oprire automată | tehnologie Dual Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație și capacitate de 250g, funcție de spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei, personalizare manuală |
Presiune | 15 bari | 15 bari | 15 bari | 15 bari |
Rezervor apă | 1,1L - detașabil | 1,8L - detașabil | 1,8L - detașabil | 2.8 L - detasabil |
Configurare manuală | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) | SingleShot, DoubleShot, apă fierbinte, spumant de lapte |
Recipient lapte | 460 ml, oțel inoxidabil | 460 ml, oțel inoxidabil | 460 ml, oțel inoxidabil | 460 ml |
Dimensiuni (L x l x h) | 31x15x33 cm | 28 x 30 x 34,5 cm | 28 x 30 x 34,5 cm | 415 x 310 x 330 mm |
Greutate | 5,98 kg | 7,92 kg | 8,12 kg | 11.2 kg |
Alte funcții | Autocurățare, Oprire automată | Autocurățare, Oprire automată | Autocurățare, Oprire automată | Interfață LED, portafiltru de 58mm (20-22g cafea), timer |
Cod produs | VCF185X-01 | VCF186X-01 | VCF187X-01 | VCF161X-01 |
Accesorii integrate | Nu | Nu | Robinet de apă fierbinte | filtru de apă integrat |
Specificații tehnice
Accesorii | Portafiltru, un filtru cu perete simplu SingleShot, un filtru cu perete simplu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detasabil din inox, accesorii de curățare |
Accesorii integrate | Robinet de apă fierbinte |
Funcții | Tehnologie TempSense, tehnologie Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei, oprire automată |
Presiune | 15 bari |
Rezervor apă | 1,8L - detașabil |
Configurare manuală | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) |
Recipient lapte | 460 ml, oțel inoxidabil |
Dimensiuni (L x l x h) | 28 x 30 x 34,5 cm |
Garanție persoane fizice | 24 luni |
Garanție persoane juridice | 12 luni |
Greutate | 8,12 kg |
Alte funcții | Autocurățare, Oprire automată |
Cod produs | VCF187X-01 |
În cutie
espressor manual Barista Sense
rezervor de apă detașabil (1,8L)
recipient de lapte
grilă tavă de picurare detașabilă
tavă de picurare detașabilă
tamper
portafiltru de 58 mm
râșniță detașabilă
tavă de depozitare a accesoriilor
accesorii de curățare (disc cu silicon, perie, ac de curățare)
filtru pentru espresso simplu
filtru pentru espresso dublu

Întrebări frecvente
Cea mai recomandată cafea este Arabica, deoarece are un gust mai aromat, mai fructat. Cel mai bun espresso se obține prin râșnirea pe loc a boabelor de cafea. Astfel, este indicat să eviți să cumperi cafea măcinată. Boabele de cafea de calitate produc un espresso perfect, cu aroma bogată, cremos și cu textură fină. Achiziționează cafeaua de la un magazine specializate, astfel poți afla ușor informații legate de prospețimea boabelor, dar și când au fost procesate și prăjite.
Prăjirea boabelor de cafea reprezintă un proces important, deoarece este responsabil pentru acea aromă intensă și delicioasă, dar și pentru textura cremoasă. Verifică punga de cafea boabe înainte să o cumperi și verifică dacă are înscrisă pe spate data la care acestea au fost prăijite. Este recomandat ca pentru un rezultat optim, boabele să nu fie consumate mai devreme de 4 zile și în cel mult 3 săptămâni de la data prăjirii.
Dacă punga de boabe vine cu un sistem tip ziplock de închidere, atunci o poți închide bine și păstra într-un loc ferit de căldură, umiditate și lumina soarelui. Dacă punga nu are un sistem de îmchidere, poți depozita cafeaua într-un borcan care izolează bine și nu permite aerului să intre. Mai mult, poți alege să videzi boabele în pungi sigilate, folosind un aparat de vidat.
Într-o anumită măsură, aroma unui espresso este dată și de calitatea apei utilizate. Apa de la robinet conține sedimente și minerale nadorite ce pot influența în mod negativ atât băutura, cât și espressorul de cafea. În cazul în care dorești să folosești apă de la robinet, este recomandat să o filtezi folosind o cană filtrantă sau un system de filtrare a apei pentru a reduce depunerile de calcar dar și alte substanțe ce afectează rezultatul final. Poți folosi și apă plată din comerț.
Când vine vorba despre râșnirea cafelei, un proces extrem de important, secretul este unul singur: să experimentezi până când găsești granulația ce îți oferă gustul care îți place cel mai mult.
O granulație prea mare nu va permite espressorului de cafea să extragă suficientă savoare, iar rezultatul va fi un espresso acid, cu gust ușor acru sau în unele cazuri, sărat. O granulație prea mica va avea un gust amărui și lipsit de aromă; îți va da impresia unui espresso tare, deși este defapt doar amar.
Pentru un gust intens și o textură cremoasă, este recomandat să râșnești cafeaua în fiecare dimineață, chiar înainte de prepararea acesteia.
Pe cât de important este procesul de râșnire, pe atât de importantă este și tasarea folosind un tamper. Acest process restricționează scurgerea apei, forțând cafeaua să interacționeze pentru mai mult timp cu apa. Astfel, rezultatul va fi o cafea aromată și intensă. Este recomandat ca tamperul să aibă aceeași dimensiune ca sita, pentru a obține o potrivire perfectă. După ce ați așezat cafeaua în filtru, presați-o cu tamperul cu o forță de aproximativ 13kg pentru nivelarea acesteia. Pentru o extracție uniformă, presarea fermă este esențială.
Râșnește cafeaua boabe și adaugă 7-9 grame în filtru. Folosind tamperul, presează cafeaua cu putere și asigură-te că aceasta este presată și distribuită uniform pe întreaga suprafață a filtrului. Încălzește ceașca de cafea cu apă fierbinte (aceasta ar trebui să aibă aproximativ 45 de grade). Pune filtrul în espressor și selectează butonul „espresso” si gata!

Fii primul care lasa un comentariu!