Espressor manual Barista Classic Breville
Espressor manual Barista Classic Breville
• Râșniță cu 30 setări
• Tehnologie antistatică
Aspect general
Espressorul Barista Classic îți oferă control total, ca să pregătești fiecare cafea pe gustul tău cât mai simplu. Panoul intuitiv te ajută să alegi rapid opțiunile potrivite pentru cafeaua ta în fiecare zi.
Râșnița conică integrată macină automat doza potrivită de cafea proaspătă, pe care o setezi rapid cu funcția Tap & Go. Are 30 de niveluri de măcinare, iar cafeaua este măcinată direct în portafiltrul profesional de 58 mm.
Portafiltrul profesional de 58 mm permite extracția unei cafele cu o aromă intensă, indiferent dacă alegi un espresso clasic sau un flat white ca la cafenea. În plus, datorita filtrelor SingleShot și DoubleShot cu perete simplu, ai mai mult control asupra intensității cafelei.
Setezi rapid dozajul de unul sau două espresso sau de apă fierbinte și primești întotdeauna cantitatea ideală.
Duza de abur cu exterior rece oferă o spumă de lapte fină și catifelată, care completează băutura ta pe bază de cafea cu maiestria unui barista.
Cu ajutorul tehnologiei anti statice, resturile de măcinare rămân în tava de colectare, fără să ajungă pe blatul din bucătărie.
Susținut de o bază antialunecare și cu un design modern și minimalist, espressorul manual Breville Barista Classic se integrează perfect în orice bucătărie.
Pregătește cafea acasă cu precizia unui barista, alături de espressorul Barista Classic! Proiectat în Marea Britanie de către experți barista.
Descoperă toate espressoarele Breville!

Adrian Cărădeanu recomandă espressorul Barista Classic
Barista Classic îți oferă control total asupra extracției cafelei, pentru rezultate constante și aromă desăvârșită, ca să pregătești espresso asemenea unui barista.
Râșnița integrată și portafiltrul profesional asigură o experiență autentică, inspirată din cafenelele de specialitate.
Pregătește-ți cafeaua în fiecare zi din câteva apăsări de buton.
1 - Buton de pornire
2 - Program de autocurățare
3 - Buton de apă fierbinte
4 - Butoane SingleShot și DoubleShot
5- Indicator de apă fierbinte

Control optim al temperaturii
Sistemul Thermoblock încălzește apa până la temperatura ideală de dinainte de fierbere, pentru un gust bogat.

Râșniță integrată
Râșnița cu 30 de setări îți permite să ajustezi consistența exact așa cum vrei, în funcție de tipul de cafea pe care îl folosești.

Portafiltru de 58 mm
Diametrul portafiltrului a fost conceput ca să asigure distribuția omogenă a cafelei și o utilizare ușoară.

Design inteligent
Placa metalică superioară îți menține caldă cana de cafea, în timp ce depozitează cu ușurință recipientul de lapte și tamperul.

Spațiu de depozitare
Tava de colectare are un spațiu pentru depozitarea filtrului extra de cafea. În plus, este dotată cu un indicator plutitor pentru când tava se umple de apă.

Fără cabluri în jur
Cablul rămas poate fi retras în locul special destinat din spatele espressorului, astfel încât să nu ai fire vizibile în bucătărie.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | |
---|---|---|---|---|
Caracteristici | Espressor manual Barista Slimline Breville | Espressor manual Barista Classic Breville | Espressor manual Barista Sense Breville | Espressor Barista Signature cu tehnologie Dual Thermoblock Breville |
Accesorii | Portafiltru, un filtru cu perete dublu SingleShot, un filtru cu perete dublu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detasabil din inox, accesorii de curățare | Portafiltru, un filtru cu perete simplu SingleShot, un filtru cu perete simplu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detasabil din inox, accesorii de curățare | Portafiltru, un filtru cu perete simplu SingleShot, un filtru cu perete simplu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detasabil din inox, accesorii de curățare | Portafiltru de 58mm, tamper, accesoriu de curăţare, recipient de lapte din inox, filtru cu perete simplu SingleShot, filtru cu perete simplu DoubleShot |
Funcții | Tehnologie thermoblock, sistem auto shot control, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei | Tehnologie Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație și capacitate de 230g, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei | Tehnologie TempSense, tehnologie Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei, oprire automată | tehnologie Dual Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație și capacitate de 250g, funcție de spumare a laptelui, preinfuzare a cafelei, personalizare manuală |
Presiune | 15 bari | 15 bari | 15 bari | 15 bari |
Rezervor apă | 1,1L - detașabil | 1,8L - detașabil | 1,8L - detașabil | 2.8 L - detasabil |
Configurare manuală | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) | SingleShot, DoubleShot, apă fierbinte, spumant de lapte |
Recipient lapte | 460 ml, oțel inoxidabil | 460 ml, oțel inoxidabil | 460 ml, oțel inoxidabil | 460 ml |
Dimensiuni (L x l x h) | 31x15x33 cm | 28 x 30 x 34,5 cm | 28 x 30 x 34,5 cm | 415 x 310 x 330 mm |
Greutate | 5,98 kg | 7,92 kg | 8,12 kg | 11.2 kg |
Alte funcții | Autocurățare, Oprire automată | Autocurățare, Oprire automată | Autocurățare, Oprire automată | Interfață LED, portafiltru de 58mm (20-22g cafea), timer |
Cod produs | VCF185X-01 | VCF186X-01 | VCF187X-01 | VCF161X-01 |
Accesorii integrate | Nu | Nu | Robinet de apă fierbinte | filtru de apă integrat |
Specificații tehnice
Accesorii | Portafiltru, un filtru cu perete simplu SingleShot, un filtru cu perete simplu DoubleShot, tamper, recipient de lapte detasabil din inox, accesorii de curățare |
Funcții | Tehnologie Thermoblock, râșniță cu 30 niveluri de granulație și capacitate de 230g, sistem de spumare a laptelui, sistem de preinfuzare a cafelei |
Presiune | 15 bari |
Rezervor apă | 1,8L - detașabil |
Configurare manuală | Single Shot (30ml), Double Shot (60ml), Spumare lapte, Apă fierbinte (200ml) |
Recipient lapte | 460 ml, oțel inoxidabil |
Dimensiuni (L x l x h) | 28 x 30 x 34,5 cm |
Garanție persoane fizice | 24 luni |
Garanție persoane juridice | 12 luni |
Greutate | 7,92 kg |
Alte funcții | Autocurățare, Oprire automată |
Cod produs | VCF186X-01 |
În cutie
espressor manual Barista Classic
rezervor de apă detașabil (1,8L)
recipient de lapte
grilă tavă de picurare detașabilă
tavă de picurare detașabilă și recipient detașabil pentru cafeaua măcinată
tamper
portafiltru de 58 mm
recipient de boabe de cafea detașabil
tavă de depozitare a accesoriilor
accesorii de curățare (disc cu silicon, perie, ac de curățare)
filtru pentru espresso simplu
filtru pentru espresso dublu

Întrebări frecvente
Cea mai recomandată cafea este Arabica, deoarece are un gust mai aromat, mai fructat. Cel mai bun espresso se obține prin râșnirea pe loc a boabelor de cafea. Astfel, este indicat să eviți să cumperi cafea măcinată. Boabele de cafea de calitate produc un espresso perfect, cu aroma bogată, cremos și cu textură fină. Achiziționează cafeaua de la un magazine specializate, astfel poți afla ușor informații legate de prospețimea boabelor, dar și când au fost procesate și prăjite.
Prăjirea boabelor de cafea reprezintă un proces important, deoarece este responsabil pentru acea aromă intensă și delicioasă, dar și pentru textura cremoasă. Verifică punga de cafea boabe înainte să o cumperi și verifică dacă are înscrisă pe spate data la care acestea au fost prăijite. Este recomandat ca pentru un rezultat optim, boabele să nu fie consumate mai devreme de 4 zile și în cel mult 3 săptămâni de la data prăjirii.
Dacă punga de boabe vine cu un sistem tip ziplock de închidere, atunci o poți închide bine și păstra într-un loc ferit de căldură, umiditate și lumina soarelui. Dacă punga nu are un sistem de îmchidere, poți depozita cafeaua într-un borcan care izolează bine și nu permite aerului să intre. Mai mult, poți alege să videzi boabele în pungi sigilate, folosind un aparat de vidat.
Într-o anumită măsură, aroma unui espresso este dată și de calitatea apei utilizate. Apa de la robinet conține sedimente și minerale nadorite ce pot influența în mod negativ atât băutura, cât și espressorul de cafea. În cazul în care dorești să folosești apă de la robinet, este recomandat să o filtezi folosind o cană filtrantă sau un system de filtrare a apei pentru a reduce depunerile de calcar dar și alte substanțe ce afectează rezultatul final. Poți folosi și apă plată din comerț.
Când vine vorba despre râșnirea cafelei, un proces extrem de important, secretul este unul singur: să experimentezi până când găsești granulația ce îți oferă gustul care îți place cel mai mult.
O granulație prea mare nu va permite espressorului de cafea să extragă suficientă savoare, iar rezultatul va fi un espresso acid, cu gust ușor acru sau în unele cazuri, sărat. O granulație prea mica va avea un gust amărui și lipsit de aromă; îți va da impresia unui espresso tare, deși este defapt doar amar.
Pentru un gust intens și o textură cremoasă, este recomandat să râșnești cafeaua în fiecare dimineață, chiar înainte de prepararea acesteia.
Pe cât de important este procesul de râșnire, pe atât de importantă este și tasarea folosind un tamper. Acest process restricționează scurgerea apei, forțând cafeaua să interacționeze pentru mai mult timp cu apa. Astfel, rezultatul va fi o cafea aromată și intensă. Este recomandat ca tamperul să aibă aceeași dimensiune ca sita, pentru a obține o potrivire perfectă. După ce ați așezat cafeaua în filtru, presați-o cu tamperul cu o forță de aproximativ 13kg pentru nivelarea acesteia. Pentru o extracție uniformă, presarea fermă este esențială.
Râșnește cafeaua boabe și adaugă 7-9 grame în filtru. Folosind tamperul, presează cafeaua cu putere și asigură-te că aceasta este presată și distribuită uniform pe întreaga suprafață a filtrului. Încălzește ceașca de cafea cu apă fierbinte (aceasta ar trebui să aibă aproximativ 45 de grade). Pune filtrul în espressor și selectează butonul „espresso” si gata!

Fii primul care lasa un comentariu!