Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețete 11 preparate pe care le poți face la Panini Maker și Panini DuraCeramic

Rețete 11 preparate pe care le poți face la Panini Maker și Panini DuraCeramic
Rețete 11 preparate pe care le poți face la Panini Maker și Panini DuraCeramic

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

3h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru ardei copți:
• 3-4 ardei
• 1 lingură oțet
• 1/2 linguriță zahăr
• 1 cățel usturoi

Pentru salată de vinete:
• 4 vinete
• sare, piper
• 2-3 căței usturoi
• 1 șalotă
• 2 linguri maioneză
• câteva frunze de salată
• 1 lingură ulei de măsline

Pentru quesadilla:
• 1 foaie de tortilla
• 1 lingură cremă de brânză
• 3 felii șuncă
• 3 - 4 roșii cherry
• 80 gr. cașcaval ras
• 1 lingură sos sweet chilly

Pentru file de pește:
• sare, piper
• 1 file păstrăv somonat
• 1 linguriță zeamă de lămâie
• câteva frunze de salată
• cremă de oțet balsamic
• 1 lingură ulei de măsline

Pentru steak de vită:
• 1 steak de vită
• 1 lingură ulei aromat
• 15 g. unt

Pentru frigărui de porc:
• 500 g. ceafă de porc
• 1 linguriță mix condimente barbecue
• 2 linguri ulei

Pentru cârnați Thuringer:
• 3-4 cârnați Thuringer

Pentru legume coapte:
• 1 roșie
• 1 dovlecel
• 1 vânătă

Pentru ciuperci umplute cu parmezan:
• 6 ciuperci
• 50 g. parmezan
• 20 g. unt
• 1 lingurță ulei de măsline
• cimbru uscat
• usturoi granulat
• sare, piper

Pentru omletă:
• 3 ouă
• 1/2 legătură mărar
• 50 g. cașcaval ras
• sare, piper negru

Pentru clătite cu dulceață:
• 6-7 linguri făină
• 2 ouă
• 300 ml lapte
• 200 ml apă minerală
• 1 lingură ulei de floarea-soarelui
• 2 linguri rase zahăr pudră
• 1 linguriță esență de vanilie
• 1/2 linguriță coajă de lămâie rasă
• 1 vârf de cuțit sare

Descriere

Iată câteva rețete pentru sandwich maker-ul de la Breville perfecte pentru mic dejun, gustări, chiar și cină.  Află câte poți pregăti la Panini Maker și Panini DuraCeramic!

Mod de preparare

Ardei copți

1. Coace ardeii în presă.
2. Învelește-i în folie de plastic și lasăi-i 10 minute pentru a-i putea decoji cu ușurință. Nu îi decoji sub jetul de apă rece, pentru că se pierde aroma.
3. Amestecă oțetul cu uleiul de măsline, zahărul și cu usturoiul zdrobit în mojar.
4. Toarnă această compoziție peste ardei și asezonează cu sare și piper după gust.

Salată de vinete

1. Taie vinetele pe jumătate (pe lungime) și coace-le în presă.
2. Decojește-le și pasează-le cu o lingură.
3. Taie usturoiul și șalota mărunt sau dă-le pe răzătoare.
4. Amestecă-le cu vinetele și maioneză și asezonează cu sare și piper după gust.
5. Lasă la răcit și servește.

Quesadilla

1. Unge foaia de tortilla cu cremă de brânză.
2. Adaugă șunca tăiată cuburi în prealabil, roșiile cherry și cașcavalul ras.
3. Închide tortilla și pune-o în presă.
4. După ce s-a rumenit, taie-o pe jumătate și adaugă salată pe deasupra și sos sweet chilly.

File de pește

1. Unge păstrăvul cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.
2. Asezonează cu sare și piper și pune-l în presă.
3. Servește cu salată și crema de oțet balsamic.

Steak de vită

1. Unge steak-ul cu ulei aromat și asezonează-l cu sare și piper.
2. Pune unt în presă și adaugă și steak-ul.
3. Închide presa și, după ce este gătit (medium), lasă-l să se odihnească 5 minute. 
4. Taie și savurează.

Frigărui de porc

1. Taie ceafa de porc cuburi.
2. Amestecă cuburile cu ulei, asezonați-le cu mix-ul de barbecue, sare și piper.
3. Înfige cuburile pe câte un băț de frigăruie.
4. Pune-le în presă, închide presa și prăjește-le uniform pe fiecare parte.

Cârnați Thuringer

1. Crestează ușor cârnații din 3 în 3 cm (fără să-i tai de tot) și prăjește-i în presă pe fiecare parte.

Legume coapte 

1. Taie roșiile rondele de cca 5 mm grosime.
2. Taie dovlecelul și vânăta rondele și adaugă puțină sare pe acestea. Lasă-le cca 10 - 15 minute, ca să iasă apa din ele și șterge-le cu șervețele.
3. Asezonează toate legumele cu sare și piper și pune-le în presă.

Ciuperci umplute cu parmezan

1. Spală și curăță ciupercile.
2. Adaugă sare peste acestea, așteaptă să iasă apă din ele și șterge-le cu un șervețel.
3. Adaugă apoi ulei de măsline, cimbru uscat, usturoi granulat, sare (dacă mai este cazul) și piper.
4. Pune unt în presă și adaugă ciupercile.
5. În momentul în care s-au călit, adaugă parmezanul pe deasupra (ciupercile trebuie să fie cu față în jos) și închide din nou presa Breville Panini Maker.
6. După ce se topește parmezanul, iar ciupercile sunt gratinate perfect, sunt gata de scos.

Omletă

1. Taie mărarul mărunt.
2. Bate cele 3 ouă bine și adaugă mărar, cașcaval ras, sare și piper negru.
3. Pune ingredientele în presă, pune capacul și gătește pentru 2 - 3 minute.

Clătite cu dulceață

1. Adaugă făină într-un bol adânc.
2. Peste aceasta adaugă zahărul pudră și amestecă.
3. Formează o gaură în mijlocul acesteia și sparge ouăle.
4. Adaugă praful de sare peste ouă și amestecă-le bine.
5. Adaugă laptele și apa minerală și încorporează-le puțin câte puțin, rapid, zdrobind toate cocoloașele.
6. La mijlocul procesului, adaugă coajă de lămâie rasă și esență de vanilie. Dacă ți se pare compoziția prea groasă, mai adaugă la ochi puțin lapte. Dacă ți se pare prea subțire, mai adaugă puțină făină.
7. Încinge presa și, cu un polonic mic, toarnă circular compoziție în aceasta.
8. Întoarce clătita cu o spatulă în momentul în care s-a rumenit la bază.
9. Repetă procesul până se termină compoziția.