Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta fasole batuta orientala Byesar

Reteta fasole batuta orientala Byesar
Reteta fasole batuta orientala Byesar

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Fasole bob gigant – cca 500 gr
• Usturoi – 5 6 catei
• Chimion – 1 lingurita rasa
• Chimen – ½ lingurita
• Ulei de masline extravirgin – 80 – 100 ml
• Zeama de lamaie – 2 linguri
• Frunze de menta pentru decor
• Boia dulce – 1 lingurita
• Piper cayenne – 1 lingurita rasa
• Ceapa rosie pentru decor
• Extra ulei de masline pentru decor
• Extra boia pentru decor
• Coriandru proaspat – 1 legatura
• Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

• coaceti usturoiul in cuptor
• lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte
• puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa)
• cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron
• treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo)
• compozitia rezultata o introduceti intr-un castron incapator impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boiaua dulce si piperul cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o mixati cu blenderul Breville Hand Blender sa obtineti o pasta fina, cremoasa 
• taiati ceapa rosie cubulete mici
• tocati coriandrul marunt
• serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta
• prajiti paine sau serviti alaturi de pita.

Pofta buna!