Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă friptură atricot de vită cu sos Cajun la airfryer Breville Halo Flexi

Rețetă friptură atricot de vită cu sos Cajun la airfryer Breville Halo Flexi
Rețetă friptură atricot de vită cu sos Cajun la airfryer Breville Halo Flexi

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru friptură:
• 1 friptură de antricot groasă (400-500 g)
• 4 bucăți de mini porumb
• 2-3 lg de ulei de măsline
• sare
• piper
• 700 g cartofi albi
• 1 lg condimente Cajun

Pentru sosul de unt Cajun:
• 80 g unt
• 1 cățel de usturoi, tocat
• ½ lg suc de lămâie
• 2 lg condimente Cajun
• 1 lg pătrunjel tocat

Descriere

Pregătește o cină spectaculoasă de Ziua Îndrăgostiților cu această rețetă de antricot de vită. Friptura fragedă se îmbină perfect cu aromele sosului și gustul ușor picant dat de Cajun.

Mod de preparare

Pasul 1: Scoate friptura din frigider cu o oră înainte de a o pregăti. Tamponeaz-o cu un prosop din hârtie și unge-i ambele părți cu 1 lingură de ulei de măsline. Asezonează cu piper negru și lasă deoparte.

Pasul 2: Pune bucățile de porumb mini într-un bol, stropește-le cu puțin ulei, adaugă sare și piper și așază-i într-un sertar al airfryer-ului. Setează modul Turbo Crisp la 230°C pentru 15 minute. Întoarce porumbul la jumătatea timpului.

Pasul 3: Curăță cartofii și taie-i în bucăți de aproximativ 3 cm. Clătește-i bine, apoi scurge-i și usucă-i.

Pasul 4: După ce porumbul este gata, învelește-l în folie de aluminiu și lasă-l în sertarul friteuzei pentru a se menține cald.

Pasul 5: Scoate tava din celălalt sertar. Adaugă o lingură de ulei și condimentele Cajun. Pune cartofii în sertar și amestecă bine. Setează airfryer-ul pe modul Air Fry, pentru 30 de minute la 200°C.

Pasul 6: Pune o tavă mică pe raftul superior și setează modul Grill pentru 15 minute la 230°C. Apasă Start.

Pasul 7: Într-o cratiță mică, pune untul, usturoiul, sucul de lămâie și condimentele Cajun. Topește untul la foc mic, amestecând constant. Gătește câteva minute, apoi ia sosul de pe foc și adaugă pătrunjel tocat. Lasă sosul deoparte.

Pasul 8: După 15 minute, amestecă cartofii.

Pasul 9: Acum, tava din sertarul cu porumb va fi fierbinte. Scoate tava, adaugă friptura (ar trebui să sfârâie) și pune-o înapoi în sertar. Gătește friptura pentru 10 minute, întorcând-o la jumătatea timpului.

Pasul 10: Scoate friptura și acoper-o lejer cu folie de aluminiu. Las-o să se odihnească pentru câteva minute.

Recomandări de servire:

Taie friptura în fâșii groase, diagonale. Așază pe o platou friptura, porumbul, cartofii picanți garniturile. Stropește totul cu sosul de unt Cajun.
Ca garnituri, poți adăuga salată de varză, frunze de salată, pâine cu usturoi sau sparanghel.