Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură festivă cu cafea cappuccino by Lecturi și Arome

Rețetă prăjitură festivă cu cafea cappuccino by Lecturi și Arome
Rețetă prăjitură festivă cu cafea cappuccino by Lecturi și Arome

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 4 ouă medii
• 200 grame de zahăr
• 200 ml de cappuccino
• 100 ml de ulei de floarea soarelui
• 375 grame de făină albă de grâu
• 15 grame de cacao
• 1 plic praf de copt
• un vârf de cuțit cu sare
• o linguriță cu esență de vanilie

pentru glazură:
• 100 grame de zahăr pudră
• 2-3 linguri de cafea espresso

Descriere

Lecturi și Arome ne-a pregătit o rețetă de desert simplă și ușor de făcut, potrivită pentru masa festivă de Paște. Perioada prin care trecem acum probabil că multora dintre noi nu le va mai permite să pregătească tradiționalele rețete festive pe care le știm așa că dacă un cozonac sau o pască par greu de făcut, această prăjitură festivă cu cafea cappuccino va fi și delicioasă și ușor de realizat. Pentru reușita acestei rețete și a delicioasei creme, Lecturi și Arome a apelat la espressorul manual marca Breville Prima Latte II.

Mod de preparare

  • Aprinde cuptorul la 180 de grade și pregătește o tavă de guguluf, adică o tavă cu o gaură la mijloc.
  • Tava permite coacerea checului în formă rotundă, de coroniță.
  • În locul hârtiei de copt, folosește ulei și făină pentru a unge tava.
  • Presară făină și scutură surplusul.
  • Dacă nu ai o astfel de tavă folosește o tavă normală de chec/cozonac.
  • Într-un vas pune cele 4 ouă întregi, un praf de sare și esența de vanilie.
  • Bate cu mixerul 1-2 minute până când acestea se deschid la culoare și încep să facă mici bule.
  • Adăugă zahărul și continuă să bați împreună până când compoziția își dublează volumul și se albește la culoare (5-6 minute).
  • Toarnă uleiul și cafeaua cappuccino pregătită la espressorul Prima Latte II și mixează scurt. 
  • Cerne făina împreună cu praful de copt.
  • Dă deoparte mixerul și adaugă treptat făina cernută, încorporând-o cu mișcări ușoare, de jos în sus.
  • La final adăugă cacaoa, la fel, cernută și amestecă. 
  • Toarnă totul în tavă. Nivelează și pune la cuptor pentru 30-40 minute, în funcție de cum coace cuptorul.
  • Fă testul cu scobitoarea și,dacă este gata scoate din cuptor.
  • Când se mai răcește puțin, scoate și din tavă, lăsând prăjitura la răcit pe un grătar metalic.
  • Înainte de servire , pregătește o glazură din zahăr și cafea espresso, o cafea concentrată, făcută tot la espressorul Prima Latte II de la Breville, amestecând zahărul cu cafeaua, după care toarn-o peste prăjitură și decorează după preferință.
  • Taie felii și servește cu poftă!