Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Lava Cake cu Cafea Espresso la Espressorul Prima Latte Silver by Rețete Papa Bun

Rețetă Lava Cake cu Cafea Espresso la Espressorul Prima Latte Silver by Rețete Papa Bun
Rețetă Lava Cake cu Cafea Espresso la Espressorul Prima Latte Silver by Rețete Papa Bun Rețetă Lava Cake cu Cafea Espresso la Espressorul Prima Latte Silver by Rețete Papa Bun Rețetă Lava Cake cu Cafea Espresso la Espressorul Prima Latte Silver by Rețete Papa Bun

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

8m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 100 g unt 82% grăsime
• 2 linguri de făină
• 100g ciocolată cu peste 65% cacao (eu am pus 50 g cu 84% și 50 g cu 54%)
• 2 galbenușuri
• 2 ouă
• 50 g zahăr
• 30 ml espresso preparat
• un vârf de cuțit sare

Descriere

Un desert delicios, cu aromă intensă de cafea și textură fină, asta îți propune Rețete Papa Bun: lava cake! Cel mai important ingredient este cafeaua espresso preparată la espressorul manual Prima Latte Silver! Citește rețeta și prepar-o și tu celor dragi!

Mod de preparare

  • Pregătește un espresso mic la espressorul de cafea Prima Latte Silver
  • Într-un bol curat și uscat, pune ciocolata și untul. Așază bolul la bain marine și omogenizează compoziția, apoi las-o deoparte
  • Mixează ouăle timp de un minut împreună cu sarea, apoi adaugă zahărul, cafeaua espresso pe care tocmai ai preparat-o și mai mixează 2 minute, iar spre final adaugă făina și omogenizează compoziția
  • Preîncălzește cuptorul la 200 de grade pe programul cu ventilație
  • Unge cu unt formele de unică folosință pentru brioșe
  • Distribuie compoziția în forme lăsând puțin loc deasupra și coace timp de 8 minute
  • Un sfat util: nu coace toate prăjiturile deodatp, ci una singură pentru a testa cuptorul. Timpul diferă în funcție de fiecare cuptor. Scoate prajitura din formă și vezi dacă mijlocul de ciocolată curge precum în imagine și stabilește în funcție de caz dacă trebuie să lași prăjitura cu un minut mai mult sau mai puțin
  • După ce ai găsit timpul potrivit, coace-le pe restul. Din compoziție ies 5-6 prăjituri, în funcție de cât așezi într-o formă
  • Desprinde ușor cu lama unui cuțit de pe lateralele formei, așază o farfurie deasupra și răstoarnă printr-o mișcare fermă
  • Servește prăjitura caldă alături de o cupă de înghețată de vanilie, frișcă, fructe sau pur și simplu pudrate cu zahăr

Poftă bună!