Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Lava Cake cu Cafea Espresso la Espressorul Prima Latte Silver by Retete Papa Bun

Reteta Lava Cake cu Cafea Espresso la Espressorul Prima Latte Silver by Retete Papa Bun
Reteta Lava Cake cu Cafea Espresso la Espressorul Prima Latte Silver by Retete Papa Bun Reteta Lava Cake cu Cafea Espresso la Espressorul Prima Latte Silver by Retete Papa Bun Reteta Lava Cake cu Cafea Espresso la Espressorul Prima Latte Silver by Retete Papa Bun

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

8m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 100 g unt 82% grasime
• 2 linguri de faina
• 100 ciocolata cu peste 65% cacao (eu am pus 50 g cu 84% si 50 g cu 54%, ca p-aia o aveam in casa)
• 2 galbenusuri
• 2 oua
• 50 g zahar
• 30 ml espresso preparat
• un varf cutit sare

Descriere

Un desert delicios, cu aroma intensa de cafea si textura fina, asta iti propune Retete Papa Bun: lava cake! Cel mai important ingredient este cafeaua espresso preparata la espressorul manual Prima Latte Silver! Citeste reteta si prepar-o si tu celor dragi!

Mod de preparare

  • Pregateste un espresso mic la espressorul de cafea Prima Latte Silver
  • Intr-un bol curat si uscat, pune ciocolata si untul. Aseaza bolul la bain marine si omogenizeaza compozitia, iar apoi las-o deoparte
  • Mixeaza ouale timp de un minut impreuna cu sarea, apoi adauga zaharul, cafeaua espresso pe care tocmai ai preparat-o si mai mixeaza 2 minute, iar spre final adauga faina si omogenizeaza compozitia
  • Preincalzeste cuptorul la 200 de grade pe programul cu ventilatie
  • Unge cu unt formele de unica folosinta folosite pentru briose
  • Distribuie compozitia in forme lasand putin loc deasupra si coace timp de 8 minute
  • Un sfat util: nu coace toate prajiturile deodata, ci una singura pentru a testa cuptorul. Timpul difera in functie de fiecare cuptor. Scoate prajitura din forma si vezi daca mijlocul de ciocolata curge precum in imagine si stabileste in functie de caz daca trebuie sa lasi prajitura cu un minut mai mult sau mai putin
  • Dupa ce ai gasit timpul potrivit, coace-le pe restul. Din compozitie ies 5-6 prajituri, in functie de cat asezi intr-o forma
  • Desprinde usor cu lama unui cutit de pe lateralele formei, aseaza o farfurie deasupra si rastoarna printr-o miscare ferma
  • Serveste prajitura calda alaturi de o cupa de inghetata de vanilie, frisca, fructe sau pur si simplu pudrate cu zahar

Pofta buna!