Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă rib eye cu cartofi wedges la Breville Air Fryer by Laura's Sweets

Rețetă rib eye cu cartofi wedges la Breville Air Fryer by Lauras Sweets
Rețetă rib eye cu cartofi wedges la Breville Air Fryer by Lauras Sweets Rețetă rib eye cu cartofi wedges la Breville Air Fryer by Lauras Sweets Rețetă rib eye cu cartofi wedges la Breville Air Fryer by Lauras Sweets Rețetă rib eye cu cartofi wedges la Breville Air Fryer by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

15m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 buc.rib eye (antricot vită)
• 4-5 cartofi mari, pentru copt
• ulei de măsline
• sare
• piper
• condimente după gust (rozmarin, cimbru)

Descriere

Cu friteuza-cuptor Breville Air Fryer pot găti friptură rib eye și cartofi wedges  simultan în doar 15 minute! Rețeta delicioasă, pregătită de Laura's Sweets disponibila mai jos: 

Mod de preparare

  • Carnea se lasă la temperatura camerei cu 20-30 minute înainte de gătire. 
  • Se tamponează cu un șervet absorbant, apoi se unge cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper (sau după gust). 
  • Se lasă 20 minute să se odihnească.
  • Cartofii se spală foarte bine, sub jet de apă. 
  • Se taie în jumătăți, apoi în fâșii groase de un deget.
  • Se pun într-un vas, se adaugă 1-2 lg de ulei de măsline și se condimentează după gust. 
  • Se amestecă bine ca să se întrepătrundă aromele, apoi se lasă deoparte. 
  • Aparatul friteuza-cuptor cu aer cald Breville Air Fryer se conectează la o sursă de curent.
  • Pe o tăviță se așază carnea, iar pe cealaltă feliile de cartofi condimentați.
  • Se apasă butonul de pornire a aparatului.
  • Selectează funcția Meat, temperatura de 200 grade C și durata 15 minute.
  • Se pot găti pe rand, dar dacă alegeți să îi gătiți împreună, carnea se așază la un nivel inferior cartofilor.
  • Cu 5-6 minute înainte de finalul programului, se verifică stadiul de gătire a cărnii și dacă este gata, se scoate. 
  • Se continuă gătirea cartofilor.
  • La finalul programului, aparatul emite semnal sonor menit să anunțe că preparatul este gătit.
  • Atenție: trebuie să folosiți mănuși de bucătărie când atingeți tăviță/ tăvițele din interiorul aparatului.
  • Se scoate friptura și se așază pe un tocător din lemn, se lasă 1 minut să se odihnească, apoi se feliază și se servește alături de cartofii delicioși și salata. 
Poftă bună la un preparat gustos, gătit sănătos și ușor!