Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta pavlova cu Baileys si crema de lamaie

Reteta pavlova cu Baileys si crema de lamaie
Reteta pavlova cu Baileys si crema de lamaie

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Albusuri de ou – 5 buc
• Zahar – 250 gr
• Crema de whiskey Baileys – 30 ml
• Zeama de lamaie – 1 lingura
• Sare – 1 varf de cutit
• Frisca lichida – 200 ml
• Ciocolata neagra – 4 patratele
• Apa de trandafiri – 1 lingurita

Pentru crema:
• Zeama de lamaie – 300 ml (cca 4 5 lamai)
• Zahar – 170 gr
• Galbenusuri de ou – 40 gr
• Unt – 35 gr
• Amidon de porumb – 1 lingura

Aditionale:
• Mure proaspete – 100 gr
• Afine proaspete – 100 gr

Mod de preparare

• bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului Breville cu bol
• adaugati la inceput un varf de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie
• cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri
• in 2 tavi pe 2 hartii de copt, distribuiti cantitate egala de bezea, cat sa va ajunga pentru doua blaturi
• introduceti bezeaua in cuptorul incins in prealabil la 100 de grade, pentru cca 70 de minute
• intre timp amestecati la foc potrivit intr-o craticioara amidonul de porumb si galbenusurile de ou – folositi un tel ca sa fiti siguri ca nu se fac cocoloase
• adaugati galbenusurile de ou, untul si zaharul si continuati sa amestecati cu telul pana veti obtine o crema groasa – lasati-o la racit
• odata ce bezeaua s-a rumenit si s-a intarit, lasati-o sa se raceasca in cuptor, treptat
• scoateti cu grija hartia de copt, asezati un blat pe un suport de tort, puneti toata crema de lamaie in interior si peste aceasta adaugati al doilea blat
• bateti frisca bine, intindeti-o peste al doilea blat, iar peste aceasta adaugati afinele, murele si ciocolata rasa
• lasati la frigider pentru cateva ore.

Savurati cu placere!