Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta tort diplomat

Reteta tort diplomat
Reteta tort diplomat

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Ananas in compot, fara zahar – 2 cutii (taiat rondele)
• Piscoturi – 10 buc.
• Smantana pentru frisca – 400 ml
• Iaurt grecesc 10% grasime – 500 gr.
• Zahar pudra – 4 - 5 linguri
• Vanilie – 1 lingurita
• Gelatina granulata – 1 pliculet

Mod de preparare

• Scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie
• Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi aseaza-le ca baza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm
• Aseaza rondelele de ananas de jur imprejurul formei
• Hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, pentru 5 minute; pune-o apoi la bain-marie si las-o pana devine lichida
• Mixeaza smantana pentru frisca rece ; cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra, apoi iaurtul grecesc si vanilia; adauga gelatina lichida si cubuletele de ananas
• Toarna compozitia in forma de tort, peste baza de piscoturi; decoreaza tortul cu restul de ananas, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider 6 - 8 ore
• Decoreaza-l cu menta proaspata inainte de servire.

Savurati cu placere!