Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Marshmellow Delight la espressorul Breville Barista Bijou by Adrian Cărădeanu

Rețetă Marshmellow Delight la espressorul Breville Barista Bijou by Adrian Cărădeanu
Rețetă Marshmellow Delight la espressorul Breville Barista Bijou by Adrian Cărădeanu Rețetă Marshmellow Delight la espressorul Breville Barista Bijou by Adrian Cărădeanu

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 30 ml cafea (un espresso)
• 120 ml cremă de lapte
• 15 ml sirop alune
• 15 ml sirop rodii
• 10 ml apă de flori de portocală

Descriere

Poftă de ceva dulce? Ce-ai zice de o cafea cu cremă fină de lapte și bezele? Încearcă rețeta lui Adrian Cărădeanu, la Breville Barista Bijou.

Mod de preparare

  • Toarnă în pahar siropurile și apa de portocală
  • Pregătește un espresso: pune 7 - 9 grame de cafea măcinată în portafiltru apoi preseazaă cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
  • Prepară un espresso, apoi toarnă-l în pahar
  • Pune lapte rece de 3,5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte
  • Poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9), introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
  • Toarnă crema de lapte peste celelalte ingrediente și decorează cu bezea gumată