Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta negresa de post

Reteta negresa de post
Reteta negresa de post

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Gem de caise – 350 gr.
• Apa minerala – 400 ml
• Zahar – 250 gr.
• Cacao – 50 gr.
• Ulei de masline – 150 ml
• Faina – 500 gr.
• Bicarbonat – 1 lingurita
• Praf de copt – 10 gr.
• Fresh de lamaie – 3 linguri
• Sare – un praf
• Extract de vanilie – 1 lingurita
• Esenta de rom – 1 lingurita
• Coaja rasa de la 1/2 portocala
• Nuca zdrobita – 150 gr.

Mod de preparare

  • Adaugati gemul de caise in mixerul compact cu bol Breville SHM2X, apoi porniti-l pe viteza medie, iar bolul pe viteza 2
  • Peste el adaugati apa minerala si zaharul
  • Adaugati uleiul, extractul de vanilie, esenta de rom, coaja rasa de portocala si cacao
  • Incorporati faina putin cate putin
  • Dizolvati praful de copt si bicarbonatul in fresh-ul de lamaie si adaugati-le peste
  • La sfarsit puneti nuca zdrobita si praful de sare, putin cate putin
  • Dupa ce s-a amestecat bine compozitia, puneti-o intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt
  • Introduceti tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 30 de minute
  • Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de minute
  • Scoateti-o din cuptor, lasati-o sa se raceasca si serviti-o cu placere.


Pofta buna!